BSV Limburgia

Aangezien het komend jaar 75 jaar geleden is dat SV Limburgia landskampioen werd zullen we voor de liefhebbers de complete competitie en titelrace hier publiceren. Zoals in de hieronder geplaatste verslagen is te lezen werden de eerste twee competitiewedstrijden verloren en werd er zelfs geen doelpunt gescoord. Voorwaar een ontmoedigend begin , dat het team echter ook de overtuiging heeft geschonken dat we geen greintje geluk hadden en dat we met evenveel moeite en wat geluk de wedstrijden hadden kunnen winnen.
De wedstrijdverslagen :

SV Limburgia – Helmondia 11 september 1949
Laat nog maar eens even de eerste wedstrijd thuis tegen Helmondia de revue passeren. We kregen kansen voor acht doelpunten en we scoorden er niet één. Ik weet het, de schutters faalden, maar we hadden ook geen greintje geluk; daarom vloog de bal uit een vrije schop door Frits de Graaf genomen, tegen de lat; daarom misten Nelis, Willem en de anderen enkele kansen die voetballers van minder kwaliteit zeer waarschijnlijk met de ogen dicht zouden hebben benut. En toen de Helmondenaren een paar keer voor doel kwamen scoorden ze twee keer. Wel heb ik de indruk gekregen dat niet al onze spelers aangetreden waren met het nodige zelfvertrouwen. Heeft de geluksgodin ons daarvoor misschien een lesje gegeven?

Brabantia – SV Limburgia 18 september 1949
De uitwedstrijd tegen Brabantia schonk ons ook niet wat we verdienden. We waren in het veld heus niet de mindere, in de eerste heldt zelfs sterker, maar de Brabantia-achterhoede kon een lange periode, zonder groot gevaar, zwak verdedigen, omdat onze aanval de kracht miste om fouten met doelpunten af te straffen. De Eindhovenaren konden ons met paniekvoetbal in hun achterhoede het scoren beletten, ja waarom. Ik geloof omdat we het nodige zelfvertrouwen misten en daardoor wat pech hadden. We verloren ook tenslotte ons overwicht in het veld en de tweede wedstrijd, toen de hoop op een gelijkspel tien minuten voor het einde door een der Brabantiavoorwaarsten tot een desillusie werd gemaakt. Hij bezat wel het zelfvertrouwen waaruit hij beheersing genoeg kon putten om met een voltreffer Jacobs te passeren. Zo bengelden we dan onder aan het lijstje, een plaats die wel wat al te bescheiden was voor ‘n ploeg die nog altijd een niet te onderschatten aanvalskracht kan ontwikkelen.

Volgende week de verslagen van de wedstrijden tegen Sittardse Boys en VVV.

Bestuur BSV Limburgia

Programma

Scroll naar boven