BSV LIMBURGIA/KAMERLAND 2 PAKT KAMPIOENSCHAP!!

In navolging van het 1e elftal en enkele jeugdteams kon het 2e elftal vandaag een succesvolle week afsluiten met eveneens een kampioenschap. De ploeg van trainer Jamy Schoenmakers heeft afgelopen maanden flinke sprongen gezet en zag het een aantal maanden geleden in een heel ander perspectief. Nu eenmaal opgeklommen naar de 2e plaats kan vandaag in de laatste speelronde bij koploper UOW’02 het kampioenschap gepakt worden bij een overwinning.  

De nummer 2 van de 3e klasse begon evenals de koploper erg slordig aan het duel. Desalniettemin was het de thuisploeg die in de 6e minuut op voorsprong wist te komen en leek voor hun het kampioenschap dichterbij te komen. Als spits aan de Brunssumse zijde Titom Tjokrokoesoemo in de 14e minuut van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen schiet liggen de kansen weer gelijk en durft BSV Limburgia/kamerland weer gas te geven. Laatstgenoemde ploeg heeft zichtbaar last van spanningen en beide ploegen knokken voor de doelpunten maar scoren tevergeefs voor rust niet meer.  

Als de scheidsrechter fluit voor de aftrap van de tweede helft zijn de intenties van BSV Limburgia/kamerland meteen duidelijk: zij gaan voor de winst en tevens het kampioenschap in deze laatste 45 minuten. Na twaalf minuten speeltijd weet Devin van Leusden met een flinke uithaal de voorsprong in zijn voordeel te veranderen waarmee BSV Limburgia/kamerland het kampioenschap langzaam kan ruiken. Als na een uur spelen Mitchell Overmars mag invallen nadat iedereen zich opmaakt voor een hoekschop gebeurd het onwerkelijke: de invaller weet van dichtbij de riante 3-1 voorsprong tegen de netten te werken waarmee de feestvreugde groot is aan Brunssumse zijde. Deze vreugde wordt nog groter als de prima fluitende scheidsrechter even daarna fluit voor een penalty. Zoals recent echter al is voorgekomen in een kampioenschap binnen de club werd ook deze helaas niet verzilverd. De ploeg liet het er niet bij zitten en was duidelijk de betere in de tweede helft waarbij iedereen in spanning afwachtte op het laatste fluitsignaal.  

Namens de vereniging feliciteren wij BSV Limburgia/kamerland 2 dan ook ontzettend met dit geweldige resultaat! 

Door hier te klikken kunt u enkele foto’s bekijken die gemaakt zijn bij deze grote herinnering.